Zollmuseum Hamburg

Historia ja tausta

Zollmuseum Hamburg on merkittävä museo Hampurissa, Saksassa. Se perustettiin vuonna 1888 ja se sijaitsee entisessä tullitoimistossa, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla. Museo kertoo tarinan Hampurin tullitoiminnasta ja sen merkityksestä kaupungin historiassa.

Hampuri oli tullin ja kaupan keskus jo keskiajalta lähtien. Tullitoiminta oli tärkeä osa kaupungin taloutta ja se mahdollisti Hampurin kehittymisen merkittäväksi kauppakaupungiksi. Zollmuseum Hamburgissa vieraat voivat tutustua tullitoiminnan historiaan ja oppia sen merkityksestä alueen kehitykselle.

Kokoelmat ja näyttelyt

Zollmuseum Hamburgin kokoelmat tarjoavat kattavan katsauksen Hampurin tullitoiminnan historiaan. Museon näyttelyissä on esillä erilaisia esineitä ja artefakteja, kuten tullileimoja, tullikirjoja ja tulliaukiolomerkkejä. Lisäksi museossa on myös valokuvia, maalauksia ja karttoja, jotka havainnollistavat tullitoiminnan eri aikakausia.

Yksi museon näyttelyistä keskittyy erityisesti Hampurin satamaan ja sen tullitoimintaan. Näyttely esittelee satamatoimintoja ja kertoo tarinoita tullin ja kaupan vuorovaikutuksesta. Vieraat voivat nähdä satamaliikenteen kehityksen ja oppia siitä, miten sataman toiminta vaikutti tullitoimintaan.

Museon tarina

Zollmuseum Hamburgin tarina alkoi vuonna 1888, kun Hampurin tullitoimisto muutti nykyiseen rakennukseen. Museo perustettiin tavoitteena säilyttää ja esitellä tullitoiminnan historiaa kaikille kiinnostuneille. Alussa museossa oli pieni kokoelma esineitä ja artefakteja, mutta vuosien varrella kokoelma on laajentunut ja monipuolistunut.

Museo on kokenut useita remontteja ja uudistuksia historiansa aikana. Nykyään Zollmuseum Hamburg tarjoaa modernin ja interaktiivisen museokokemuksen. Siellä on interaktiivisia näyttelyitä, joissa vieraat voivat esimerkiksi kokeilla tullitoiminnan tehtäviä ja oppia tullisääntöjä eri aikakausina.

Zollmuseum Hamburg on suosittu nähtävyys Hampurissa, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita paikallisia sekä matkailijoita. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tullitoiminnan historiaan ja oppia Hampurin merkityksestä kauppapaikkana.Zollmuseum Hamburg – Virtual Tour

Zollmuseum Hamburg – Virtual Tour

Virtuaalikierros

Zollmuseum Hamburg on perinteikäs museo, joka kertoo tarinan hampurilaisen tullitoiminnan historiasta. Museossa on nyt tarjolla myös virtuaalikierrokset, jotka mahdollistavat vierailun museossa missä ja milloin tahansa. Virtuaalikierroksella pääset tutustumaan museon näyttelyihin ja esineistöön, kuulemaan tullitoiminnan merkityksestä Hampurille ja oppimaan mielenkiintoisia faktoja.

Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden tutkia museon eri osastoja interaktiivisesti. Voit zoomata esineisiin, lukea niistä lisätietoja ja kuunnella audio-opastuksia. Virtuaalikierroksella pääset myös tutustumaan museon ulkoalueeseen ja näkemään, miten tullitoiminta on vaikuttanut kaupungin kehitykseen. Virtuaalikierroksen avulla voit kokea Zollmuseum Hamburgin ainutlaatuisen tunnelman omalta kotisohvaltasi käsin.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Zollmuseum Hamburg tarjoaa monipuolista ohjelmaa eri ikäryhmille. Museossa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat hauskaa ja opettavaista tekemistä koko perheelle.

Esimerkiksi lastenmuseokierrokset johdattelevat lapsia tullitoiminnan maailmaan leikkien ja tehtävien avulla. Museossa voi myös osallistua työpajoihin, joissa opitaan esimerkiksi vanhojen tullin valvonta- ja tutkimushakkeiden tekemistä. Aikuisille järjestetään erilaisia luentoja ja keskustelutilaisuuksia, joissa syvennytään tullitoiminnan historiaan ja nykypäivään.

Zollmuseum Hamburgin tapahtumiin ja aktiviteetteihin kannattaa tutustua etukäteen museon verkkosivuilla, jossa on tarkempaa tietoa tulevista ohjelmista. Museon henkilökunta on aina valmiina auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin.

Opastus ja Koulutus

Zollmuseum Hamburg tarjoaa myös opastettuja kierroksia eri kielillä. Opastuksella pääset syvemmälle tullitoiminnan maailmaan ja saat tarkempaa tietoa museon näyttelyistä ja esineistöstä. Opastetut kierrokset kestävät noin tunnin ja ne järjestetään säännöllisesti eri päivinä ja kellonaikoina.

Museo tarjoaa myös mahdollisuuden koululaisryhmien vierailuille. Oppilaat pääsevät oppimaan tullitoiminnan historiasta käytännön esimerkkien kautta. Museossa on opetusmateriaalia ja tehtäviä, jotka tukevat oppimista ja tekevät vierailusta mielenkiintoisen ja hauskan.

Zollmuseum Hamburgin ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään koulun tai oppilaitoksen kanssa vierailun suunnittelussa ja varmistaa, että vierailusta saadaan irti mahdollisimman paljon oppimisen kannalta.


Zollmuseum Hamburg – Hampurin tullimuseo

Zollmuseum Hamburg – Hampurin tullimuseo

Museokauppa

Hampurin Zollmuseumissa on myös museokauppa, josta kävijät voivat ostaa matkamuistoja ja tullialaan liittyviä esineitä. Museokaupasta löytyy esimerkiksi postikortteja, kirjoja, paitoja ja avaimenperiä. Tämä on täydellinen paikka löytää ainutlaatuisia lahjoja tai muistoja vierailustasi museossa.

Kävijän Opas

Zollmuseum Hamburg tarjoaa kävijöilleen kattavan opasvihkon, joka sisältää tietoa museon näyttelyistä, esineistä ja nähtävyyksistä. Opasvihkossa on myös kartta, joka auttaa vierailijoita navigoimaan museossa. Opas tarjoaa hyödyllistä tietoa tullitoiminnan historiasta sekä Hampurin tullin roolista kaupungin kehityksessä. Opastettuja kierroksia järjestetään myös tietyinä päivinä, ja niille voi osallistua etukäteen ilmoittautumalla.

Aukioloajat ja Liput

Zollmuseum Hamburg on avoinna päivittäin klo 10:00-18:00. Museo suljetaan maanantaisin. Liput museoon voi ostaa paikan päällä lipunmyyntipisteestä tai ennakkoon verkkosivuilta. Normaalilipun hinta on 10 euroa, ja alennuslippuja (opiskelijat, lapset, eläkeläiset) myydään hintaan 6 euroa. Museossa on myös vuosikortti-vaihtoehto niille, jotka haluavat vierailla museossa useamman kerran. Vuosikortti maksaa 25 euroa. Lasten alle 6-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton.

Sijainti

Zollmuseum Hamburg sijaitsee keskeisellä paikalla Hampurin kaupungissa osoitteessa Alter Wandrahm 15-16. Museo on hyvin saavutettavissa sekä julkisilla liikennevälineillä että omalla autolla. Lähin juna-asema on Stadthausbrücke, jolta on lyhyt kävelymatka museoon. Lisäksi museon ympäristössä on useita pysäköintihalleja, joista voi helposti löytää pysäköintipaikan. Museon sijainti mahdollistaa myös kätevän yhdistelmävierailun muihin Hampurin nähtävyyksiin, kuten historialliseen Speicherstadt-alueeseen tai Elbphilharmonie-konserttitaloon.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *