Katsomaan jalkapalloa Hampuriin

Hampuriin katsomaan jalkapalloa ?

 

Saksan Bundesliiga on kävijämääriltään Euroopan katsotuin palloilusarja.  Yksi menestyneimmistä saksalaisista joukkeista on Hampurin oma joukkue, Hamburger Sport-Verein eli HSV. Joukkue on pelannut ainoana pääsarjassa koko Bundesliigan historian ajan, vuodesta 1963 saakka. HSV on voittanut 6 mestaruutta. Joukkueen kotikenttä on Volksparkstadion (Sylvesterallee 7).  Kausi alkaa elokuussa ja päättyy toukokuun alkupuolella. Stadionille pääsee  S-Bahn junilla S3 ja S21 Stellingenin asemalle, jolta on kävelymatkaa noin 1,2 km. Otteluiden ja muiden tapahtumien aikaan pysäkiltä on shuttle-bussikuljetus stadionille. Reitti stadionille on merkitty selkeästi sinisillä pylväillä, joten eksymisen vaaraa ei ole.  Kävelymatkaan kannattaa varata varttitunti. Tapahtumien aikana paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta ehtii etsiä oman katsomo-paikkansa. Parin tunnin ajan ennen otteluita stadionin ravintoloissa on happy hour. Ravintoloista saa ostettua pientä purtavaa, mm. currywursteja ja olutta.

Lippujen hinta koti-otteluihin riippuu halutusta katsomopaikasta.  Halvimmat seisomapaikkaliput maksavat 17 euroa. Hintakategorioita on neljä ja parhaimmat paikat saa n. 41-90 eurolla. Liput kannattaa ostaa ajoissa, sillä lippuja saa paikan päältä vain, mikäli niitä on enää jäljellä. Useat pelit tulevat loppuunmyydyiksi, vaikka stadionille mahtuukin 57 000 katsojaa. Liput saa kätevimmin ostettua netistä, esimerkiksi HSV:n omasta lippukaupasta https://shop.hsv.de/tickets.

Stadionilla on lisäksi fanikauppa sekä museo, jossa pääsee tutustumaan seuran historiaan. Museolippu maksaa 6 euroa. Opastetulla, noin 75 minuutin kierroksella pääsee tutustumaan mm. stadionin vip-tiloihin, pukukoppeihin ja lehdistöhuoneeseen. Lippu kierrokselle maksaa 12 euroa. Kierrokset ovat saksankielisiä ja niitä järjestetään päivittäin.

Stadionilla järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia, joista saa tietoa esimerkiksi täältä www.hamburg.de/tickets/l/273/volksparkstadion.html. Vuonna 2018 konsertoivat mm. Billy Joel, Helene Fischer ja Placido Domingo.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.