Lasten kanssa

Yleistä

Hampuri on suuri ja monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää myös lapsille. Kaupungin sijainti Elben rannalla tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden aktiiviseen ulkoiluun. Hampuri on myös tunnettu erinomaisista julkisista liikenneyhteyksistään, joten lasten kanssa liikkuminen kaupungissa on helppoa.

Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja lapsille. Hampurissa sijaitsee useita perheystävällisiä museoita, kuten Miniatur Wunderland ja Tierpark Hagenbeck. Eläintarha on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä ja oppia erilaisista eläinlajeista. Lisäksi kaupungissa on useita leikkipuistoja ja viheralueita, joissa lapset voivat leikkiä ja viettää aikaa ulkosalla.

Matkan suunnittelu

Hampuri sopii mainiosti lomakohteeksi lasten kanssa. Ennen matkaa kannattaa tutustua kaupungin tarjontaan ja suunnitella ohjelmaa lasten mielenkiinnon kohteiden mukaan. Esimerkiksi Miniatur Wunderland on suosittu kohde, jonne kannattaa varata liput etukäteen, sillä paikka voi olla hyvin suosittu erityisesti viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Myös eläintarhassa vierailu kannattaa suunnitella etukäteen. Eläintarhassa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi levähtää ja nauttia välipalaa tai lounasta. Päivän mittaiselle retkelle kannattaa myös pakata eväät mukaan, sillä Hampurissa on paljon puistoja ja viheralueita, joissa voi levähtää ja syödä eväitä.

Mitä mukaan?

Matkalle lasten kanssa kannattaa pakata mukaan tarpeellisia tavaroita, jotta matkasta tulee mahdollisimman sujuva ja miellyttävä. Lastenhoitotarvikkeiden lisäksi kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi aurinkovoide ja hattu, mikäli matkustatte kesällä. Sateenvarjo ja kevyt sadetakki ovat hyvä varuste, jos sää yllättää. Lisäksi on hyvä olla mukana vesipulloja ja pientä välipalaa, erityisesti jos suunnittelette päivän mittaisia retkiä.

Hotellin valinta

Hampurista löytyy monia perheystävällisiä hotelleja, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja mukavuuksia lapsille. Esimerkiksi useissa hotelleissa on leikkihuoneita tai leikkipaikkoja, joissa lapset voivat viettää aikaa ja leikkiä. Joissain hotelleissa on myös mahdollisuus varata perhehuoneita, joissa on enemmän tilaa.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon hotellin sijainti. On hyvä valita hotelli, joka sijaitsee lähellä lasten kannalta mielenkiintoisia nähtävyyksiä tai julkisen liikenteen pysäkkejä, jotta liikkuminen kaupungissa on helppoa. Hotellivarauksen yhteydessä kannattaa myös tiedustella hotellin tarjoamia palveluita lapsille, kuten lastensänkyä ja syöttötuoleja.

Kaiken kaikkiaan Hampuri on mainio matkakohde lasten kanssa. Kaupunki tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää, ja lapsia ajatellen on huomioitu monissa nähtävyyksissä ja palveluissa. Huolellisella suunnittelulla ja hyvin varustautuneena matkasta tulee takuulla ikimuistoinen perheloma.

 • Liikkuminen lasten kanssa

 • Hampuri on erinomainen paikka matkustaa lasten kanssa, sillä kaupunki tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia lapsiystävälliseen liikkumiseen. Kaupungin julkinen liikenneverkosto on hyvin kehittynyt ja toimii tehokkaasti, mikä tekee matkustamisesta lasten kanssa helppoa ja kätevää. Hampurin metro, raitiovaunut ja bussit ovat erityisen lastenystävällisiä, ja niissä on usein lastenhoito- ja äitiyspaikkoja sekä tilaa lastenvaunuille.

  Kaupungin puistot ovat myös loistava paikka viettää aikaa lasten kanssa. Esimerkiksi Stadtpark, Hampurin suurin puisto, tarjoaa runsaasti tilaa leikkiä ja ulkoilla. Puistosta löytyy myös leikkipaikkoja ja alueita piknikille. Hampurin eläintarha, Tierpark Hagenbeck, on myös suosittu kohde lasten kanssa matkustaville. Eläintarhasta löytyy laaja kirjo eläimiä ja lapsiystävällisiä aktiviteetteja, kuten eläinten ruokkimista ja leikkiä.

 • Ruoka ja juoma

 • Hampuri tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja lapsiystävälliseen ruokaan. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat lasten menuita ja erikoisaloja lapsille. Monissa ravintoloissa on myös lasten leikkipaikkoja, jossa lapset voivat viettää aikaa ruokailun jälkeen.

  Hampurissa on myös mahdollista nauttia ulkoilmasta ruokailun yhteydessä, sillä monet ravintolat tarjoavat ulkoterasseja ja näkymiä kauniisiin maisemiin sekä vesistöihin. Lapsiperheet voivat nauttia yhdessä ateriasta ulkona ja samalla nauttia kaupungin ilmapiiristä.

  Kaupungista löytyy myös lukuisia kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat herkullisia leivonnaisia ja juomia lapsille. Hampurilaiset konditoriat ovat erityisen kuuluisia kakkuistaan ja makeista leivonnaisistaan, joita kannattaa ehdottomasti maistaa.

 • Ravintolat

 • Hampuri on tunnettu monipuolisesta ravintolatarjonnastaan, ja kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita, jotka sopivat erinomaisesti lasten kanssa matkustaville. Hampurin ravintolat tarjoavat eri maiden keittiöitä ja maistiaisia eri kulttuureista.

  Monissa ravintoloissa on myös lasten leikkipaikkoja ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat lapsille viihdykettä ruokailun aikana. Hampurissa on myös kattava määrä pikaruokaravintoloita, joissa tarjotaan lasten suosikkiruokia.

  Ravintoloiden lisäksi Hampurissa on myös vilkas katukojujen kulttuuri, joka tarjoaa erilaisia herkkuja ja välipaloja. Lapset voivat nauttia esimerkiksi currywursteista, hampurilaisista ja muista pikaruoka-annoksista.

  Hampuri tarjoaa siis laajan valikoiman vaihtoehtoja ruokailuun lasten kanssa. Olipa mieltymyksesi sitten kansainvälinen ruoka, perinteiset herkut tai pikaruoka, Hampurista löytyy varmasti sopiva ravintola koko perheelle.

  Rannalle

  Nähtävyydet lapsille

  Aktiviteetit lapsille

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *