Matkustaminen

Matkustaminen Hampuriin

 

Hampuriin pääsee Suomesta helposti lentäen. Esimerkiksi Finnair ja Norwegian lentävät suoria lentoja Helsingistä Hampuriin ja lentoaika on vain noin kaksi tuntia. Hampurin lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä keskustasta ja se on Saksan toiseksi vilkkain ja suurin. Kentältä pääsee kaupunkiin kätevästi esimerkiksi bussilla, junalla tai taksilla.

 

Hampuriin on mahdollista matkustaa myös laivalla ja mukaan laivaan voi ottaa kyytiin oman autonkin. Laiva kulkee Travemündeen ja esimerkiksi Finnlines liikennöi tätä väliä Suomesta. Laivamatka kestää noin vuorokauden verran ja Travemündesta Hampuriin on matkaa noin tunti. Loppumatkan voi taittaa junan kyydissä tai jatkaa matkaa omalla tai vuokra-autolla.

 

Autoilu Saksassa on helppoa, sillä liikenne on sujuvaa, tiet hyvässä kunnossa ja liikennesäännöt eivät juuri poikkea suomalaisesta. Suomalainen ajokortti käy myös Saksassa. Liikennekulttuuri voi kuitenkin olla suomalaiseen verrattuna vilkasta ja vapaampaa, esimerkiksi ajonopeus moottoriteillä (autobahn) on vapaa, ellei sitä erikseen ilmoiteta. Tästä huolimatta saksalaiset ovat kuitenkin liikenteessä hyvin kohteliaita ja esimerkiksi autobahnilla hitaammin ajavat väistävät toisia sivummalle.

 

Hampurin keskustassa ei kannata ajaa autolla. Liikennettä keskustassa on paljon ja ajamista keskustassa on rajoitettu monin tavoin. Rajoituksilla pyritään muun muassa vähentämään keskustan alueen päästöjä sekä parantamaan ilmanlaatua.

 

Liikkuminen keskustassa onnistuu parhaiten kävellen tai julkisella liikenteellä, joka on kattava ja toimii loistavasti. Eniten julkisesta liikenteestä käytetään metroja, mutta myös busseja ja paikallisjunia sekä satamalaivoja. Julkisilla välineillä liikkumisesta kätevää tekee myös se, että samalla lipulla voi matkustaa eri kulkuvälineillä. Myös taksit ovat melko edullisia. Kaupunki tunnetaan myös pyöräilykaupunkina, joten se on suositeltava liikkumismuoto ja pyöriä on myös mahdollista vuokrata. Leudot kelit mahdollistavat pyöräilyn ympäri vuoden.

 

Majoitusvaihtoehtoja kaupungista löytyy jokaisen kukkarolle ja mielelle sopivia. Hampurista löytyy laaja valikoima kalliita viiden tähden luksushotelleja, mutta myös edullisempia perinteisiä hotelleja sekä vaatimattomampia, mutta siistejä hostelleja. Kalleimmat vaihtoehdot löytyvät ydinkeskustan alueelta ja Alster-järven rannalta, mutta pääasiassa jokaisen hintaluokan vaihtoehtoja löytyy hyvien kulkuyhteyksien päästä. Asunnon voi vuokrata myös Airbnb:n kautta.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *