BallinStadt Auswanderwelt Hamburg

Historia ja Tausta


BallinStadt Auswanderwelt Hamburg on museo, joka sijaitsee Hampurissa, Saksassa. Museo avattiin vuonna 2007 ja sen tarkoituksena on kertoa tarina siirtolaisuudesta ja maastamuutosta, erityisesti niistä miljoonista ihmisistä, jotka lähtivät Euroopasta Amerikkaan 1800- ja 1900-luvulla. Hampuri oli yksi merkittävimmistä lähtösatamista, ja museo sijaitsee entisen maastamuuttajien saapumiskeskuksen paikalla.

Kokoelmat ja Näyttelyt


BallinStadt Auswanderwelt Hamburgin kokoelmiin kuuluu laaja valikoima asiakirjoja, esineitä ja valokuvia, jotka kertovat siirtolaisten kokemuksista maastamuuttoa edeltävistä olosuhteista aina uuden elämän rakentamiseen Amerikassa. Museossa on useita pysyviä näyttelyitä, jotka käsittelevät erilaisia aiheita siirtolaisuudesta. Näihin kuuluu muun muassa kävelykierros entisellä maastamuuttajien saapumiskeskuksella, jossa vieraat voivat kokea, millaista elämä oli siirtolaisten näkökulmasta.

Lisäksi museossa on erilaisia tilapäisiä näyttelyitä, jotka vaihtelevat ja tarjoavat vieraille mahdollisuuden tutustua erilaisiin näkökulmiin siirtolaisuuteen ja maastamuuttoon. Esimerkiksi näyttelyt voivat käsitellä tietylle maalle tai etniselle ryhmälle tyypillistä maastamuuttokokemusta tai tiettyä historiallista ajanjaksoa siirtolaisuuden historiassa.

Museon Tarina


BallinStadt Auswanderwelt Hamburg perustettiin muistuttamaan maastamuuttoa edeltävistä ajoista ja kunnioittamaan niitä ihmisiä, jotka jättivät kotinsa ja aloittivat uuden elämän kaukana siitä. Museon nimi ”BallinStadt” viittaa Albert Balliniin, hampurilaiseen liikemieheen, joka auttoi laajentamaan Hampurin satamaa ja kehitti maastamuuttajien saapumiskeskuksen toimintaa. Tämä saapumiskeskus oli käytössä 1800- ja 1900-luvulla ja siellä hoidettiin kaikki tarvittavat asiat ennen Amerikkaan lähtöä.

Museon tarkoituksena on säilyttää ja jakaa näitä tärkeitä tarinoita tuleville sukupolville. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia ja ymmärtää siirtolaisuuden vaikutusta maailmanhistoriaan sekä kokea maastamuuttoon liittyviä tuntemuksia ja kysymyksiä. BallinStadt Auswanderwelt Hamburg on erinomainen kohde kaikille, jotka ovat kiinnostuneita maailmanhistoriasta, kulttuurien kohtaamisesta ja siirtolaisuuden ilmiöstä.

Virtuaalikierros

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg -museo tarjoaa vierailijoilleen upean mahdollisuuden sukeltaa menneisyyteen virtuaalikierroksen avulla. Tämä interaktiivinen kokemus vie kävijät takaisin aikaan ennen maailmansotia, jolloin Hampuri oli yksi Euroopan tärkeimmistä maastamuuttolähtökaupungeista. Virtuaalikierroksella voit astua sisään entiseen maahanmuuttohalliin ja kokea, millaista oli lähteä kotimaasta kohti uutta elämää kaukana meren takana. Museon realistiset virtuaalitodellisuuspäätteet vievät sinut aikamatkalle menneisyyteen ja tekevät vierailusta unohtumattoman.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Museossa voi osallistua esimerkiksi opastetuille kierroksille, joissa asiantunteva henkilökunta kertoo tarinoita maastamuuttoaikojen tapahtumista ja auttaa ymmärtämään maahanmuuton merkitystä niin Hampurille kuin lopullisille maahanmuuttajillekin. Museon tiloissa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä, luentoja ja työpajoja, jotka tarjoavat syvällisempää tietoa maastamuutosta ja sen vaikutuksista siihen osallistuneille.

Opastus ja Koulutus

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg tarjoaa myös opetusohjelman oppilaitoksille ja kouluryhmille. Museoon voi varata opastetun kierroksen, joka on suunniteltu erityisesti oppilaille ja opiskelijoille. Koululaiset pääsevät tutustumaan maastamuuton historiaan interaktiivisella tavalla ja oppimaan uutta maahanmuuttajien elämästä ennen ja jälkeen matkan uuteen maahan. Museossa järjestetään myös erilaisia työpajoja, joissa oppilaat voivat itse osallistua toimintaan ja oppia lisää maastamuuton vaikutuksista yhteiskuntaan.

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg -museo on ainutlaatuinen paikka, joka tarjoaa kävijöilleen syvällisen ja monipuolisen näkökulman maastamuuttoon. Virtuaalikierros vie sinut menneisyyteen, tapahtumat ja aktiviteetit tarjoavat unohtumattomia kokemuksia ja opastus- sekä koulutusohjelmat takaavat oppimisen ilon kaikenikäisille. Olipa matkasi sitten yksityinen vierailu tai ryhmäretki, BallinStadt Auswanderwelt Hamburg on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka Hampurissa.
Museokauppa

BallinStadt Auswanderwelt Hamburgin museokaupasta löydät laajan valikoiman matkamuistoja, kirjoja ja muita tuotteita, jotka liittyvät museon teemaan. Kaupasta voit ostaa esimerkiksi historiallisia muistoesineitä, kuten postikortteja, magneetteja ja avaimenperiä, jotka kertovat tarinaa siirtolaisuudesta Hampurista uuteen maailmaan. Lisäksi museokaupasta voi ostaa myös museon omia julkaisuja, kuten tietokirjoja ja opaskirjoja, joista voi syventää tietämystään siirtolaisuuden historiasta.

Kävijän Opas

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg tarjoaa kävijöilleen ilmaisen opaslehden, josta löytyy tärkeitä tietoja museosta ja sen näyttelyistä. Opaslehdestä voi lukea tietoa museon historiasta, siirtolaisuuden vaiheista sekä näyttelyn teemoista. Lisäksi opaslehti pitää sisällään kartan, jolla voi helposti suunnistaa museon eri osastojen välillä. Opaslehden avulla kävijät saavat hyvän yleiskuvan museosta ja sen tarjoamista näyttelyistä ja palveluista.

Aukioloajat ja Liput

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg on avoinna ympäri vuoden, ja museossa on asiakkaiden käytössä myös vuodehuone. Museon aukioloajat vaihtelevat kuitenkin hieman eri vuodenaikoina, joten ennen vierailua on hyvä tarkistaa ajankohtaiset aukioloajat museon verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä museoon. Liput museoon voi ostaa paikan päältä tai ennakkoon verkkosivuilta. Hinnat vaihtelevat riippuen kävijän iästä ja ryhmäkoosta, ja opiskelija- ja seniorialennuksia on saatavilla. Lisäksi museo tarjoaa erilaisia pakettitarjouksia, kuten opastettuja kierroksia tai ryhmälippuja.

Sijainti

BallinStadt Auswanderwelt Hamburg sijaitsee Hampurin kaupungin alueella, ja sinne on hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Museo on kätevästi saavutettavissa esimerkiksi metrolla tai bussilla. Lähistöllä on myös parkkipaikkoja, jos saavut museoon omalla autolla. Museon sijainti on ihanteellinen, sillä se sijaitsee lähellä Hampurin keskustaa ja sen tarjoamia muita nähtävyyksiä. Näin ollen BallinStadt Auswanderwelt Hamburgin museokäynti on helppo yhdistää muihin kaupungissa tehtäviin aktiviteetteihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *