Chocoversum

Historia ja Tausta

Chocoversum on suklaamuseo, joka sijaitsee Hampurin keskustassa Saksassa. Museosta tuli suosittu matkailukohde heti avajaisvuonnaan 2011. Chocoversum tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua suklaan valmistusprosessiin ja oppia suklaan historiasta.

Saksalaiset ovat pitkään olleet suklaan suurkuluttajia, joten Hampuri oli luonnollinen paikka perustaa tällainen museo. Chocoversumin tavoitteena on jakaa tietoa suklaan valmistuksesta ja innostaa ihmisiä oppimaan suklaan taiteesta ja tieteestä.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Chocoversumin näyttelyt ovat interaktiivisia ja tarjoavat kävijöille monia mahdollisuuksia kokea suklaan valmistusprosessi ensikäden kokemuksena. Näyttely alkaa suklaan raaka-aineiden esittelystä ja jatkuu aina suklaan valmistukseen saakka.

Museossa on myös mahdollisuus osallistua suklaan maistelutunneille ja suklaakoristelukursseille. Kävijät voivat oppia tekemään omia suklaaherkkujaan ammattilaisten opastuksella.

Chocoversum tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua erilaisiin suklaamakujuhliin ja -tapahtumiin. Museon ravintolassa voi nauttia herkullisista suklaa-annoksista ja valita suosikkinsa laajasta suklaavalikoimasta.

Museon Tarina

Chocoversum perustettiin vuonna 2011 liikemiesten ja suklaan ystävien yhteistyönä. Museon tavoitteena oli luoda paikka, jossa ihmiset voivat oppia suklaan historiasta ja tutustua sen valmistusprosessiin. Museon suosio ylitti kaikki odotukset, ja se on tullut tunnetuksi yhtenä Hampurin suosituimmista matkailukohteista.

Chocoversum on jatkuvasti kehittynyt ja laajentunut vuosien varrella. Museossa on järjestetty erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, ja se on saanut tunnustusta suklaan ystävien keskuudessa. Museon tarjoamat suklaamakuelämykset ovat tehneet siitä suositun kohdan sekä paikallisille että turisteille.

Chocoversum jatkaa suklaan taiteen ja tieteen opettamista yhä tänä päivänä. Museo järjestää erilaisia toimintaa kaikenikäisille suklaan ystäville ja innostaa ihmisiä tutkimaan suklaan maailmaa.
Virtuaalikierros

Virtuaalikierros

Hampurin Chocoversum-museo tarjoaa vierailijoilleen unohtumattoman suklaaseikkailun, joka vie heidät suoraan suklaan valmistusprosessin sydämeen. Museo on järjestänyt myös virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa suklaaseikkailun kokemisen myös kotisohvalta käsin. Virtuaalikierros tarjoaa samat elämykset ja tiedonjyvät kuin Chocoversum-museossa vierailu, mutta täysin virtuaalisesti.

Kierroksen aikana vierailijat saavat oppimalla oppia suklaan historiasta ja sen valmistuksesta. He pääsevät myös näkemään, kuinka suklaakonvehteja ja muita herkkuja valmistetaan. Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden kokea kokonainen suklaaseikkailu omalla tietokoneellasi, tabletillasi tai älypuhelimellasi.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Chocoversum-museo ei tarjoa pelkästään suklaaelämyksiä, vaan myös erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja suklaan ystäville. Museossa järjestetään säännöllisesti teemapäiviä, joissa vierailijat pääsevät syventymään erilaisiin suklaan valmistusmenetelmiin ja -tyyleihin. Näillä teemapäivillä pääsee myös maistelemaan erilaisia suklaamakuja ja oppimaan uusia reseptejä.

Lisäksi museo järjestää erilaisia suklaapajoja, joissa vierailijat pääsevät itse kokeilemaan suklaan valmistusta ja loihtimaan omia herkkujaan. Tässä on loistava tilaisuus oppia uusia taitoja sekä saada ainutlaatuinen suklaaelämys yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Opastus ja Koulutus

Opastus ja Koulutus

Chocoversum-museosta löytyy myös erilaisia opastus- ja koulutusohjelmia suklaan valmistuksesta kiinnostuneille. Museo tarjoaa mahdollisuuden osallistua opastetuille kierroksille, joissa ammattilaiset opastavat vierailijoita suklaanvalmistuksen saloihin. Vierailijat pääsevät näkemään suklaanvalmistusta livenä ja oppimaan uusia vinkkejä ja temppuja omiin suklaaseikkailuihinsa.

Lisäksi Chocoversum-museossa on mahdollisuus osallistua erilaisiin koulutusohjelmiin, joissa pääsee syventymään suklaanvalmistuksen eri osa-alueisiin. Näihin ohjelmiin voi osallistua niin ammattilaiset kuin harrastelijatkin, ja ne tarjoavat mahdollisuuden oppia uutta suklaasta ja sen valmistuksesta alan asiantuntijoiden johdolla.

Museokauppa

Chocoversum-museon vierailun jälkeen kannattaa ehdottomasti piipahtaa museokaupassa, josta löytyy laaja valikoima herkullisia suklaatuotteita. Museokaupasta voi ostaa niin paikan päällä valmistettua tuoretta suklaata kuin myös erilaisia suklaaherkkuja, kuten truffeleita ja konvehteja. Lisäksi kaupasta voi ostaa kotiinviemisiksi suklaalevyjä eri mauissa ja muodoissa. Suklaata rakastaville vieraille museokauppa onkin todellinen paratiisi, josta voi hankkia laadukkaita ja uniikkeja suklaatuotteita.

Kävijän Opas

Chocoversum-museo tarjoaa vierailijoilleen kävijän oppaan, jonka avulla voi tutustua museon näyttelyihin ja saada tietoa suklaan valmistuksesta. Kävijän opas sisältää erilaisia tietoiskuja ja hauskasti esitettyä tietoa suklaan historiasta ja valmistusprosessista. Oppaasta löytyy myös vinkkejä, miten kävijät voivat itse valmistaa suklaata kotona. Kävijän opas on kätevä apuväline Chocoversum-museossa vieraillessa ja auttaa syventymään suklaan maailmaan entistäkin paremmin.

Aukioloajat ja Liput

Chocoversum-museo on avoinna joka päivä klo 10.00-18.00. Museon liput voi ostaa joko paikan päällä tai etukäteen verkkokaupasta. Aikuisen lipun hinta on 14 euroa ja lasten lipun hinta (5-14-vuotiaat) 9 euroa. Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät museoon maksutta. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja suklaamaistajaisia, joihin osallistumisesta saattaa olla erillinen maksu. Lipun hinta sisältää pääsyn museon näyttelyihin ja suklaan maistiaisiin.

Sijainti

Chocoversum-museo sijaitsee Hampurin kaupungin keskustassa lähellä Landungsbrückenin asemaa. Museolle on helppo saapua julkisilla liikennevälineillä, kuten metrolla tai bussilla. Lisäksi alueella on hyvät pysäköintimahdollisuudet niille vierailijoille, jotka saapuvat omalla autolla. Museon läheisyydessä on myös useita hotelleja ja ravintoloita, joten vierailun yhteydessä voi helposti tutustua myös muihin Hampurin tarjoamiin nähtävyyksiin ja palveluihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *