Jokiristeilyt

Hampurin vesireitit

Elbe-joen pohjoisrannalla sijaitseva Hampuri on kaunista ja kiinnostavaa katseltavaa myös veneen kannelta. Lukuisten erilaisten risteilyjen ja veneretkien lisäksi tarjolla Hop on/Hop off– satamaveneitä, jotka liikennöivät mielenkiintoisimpien nähtävyyksien välillä huhtikuun alusta aina marraskuun alkuun. Reitin varrella on 9 pysähdyspaikkaa:

  1. Landungsbrücke 10 –lähtösatamalaituri.
  2. Elbinsel Wilhelmsburg – vuonna 1907 perustetussa museossa on  esillä antiikkihuonekaluja ja esineitä. Museoon on vapaa pääsy.
  3. BallinStadt – “Unelmien satama”. Täältä miljoonat eurooppalaiset lähtivät tavoittelemaan unelmiaan Amerikassa.
  4. Hafenmuseum/ Hafencity – Kansainvälinen Merimuseo esittelee merenkulun ja merentutkimuksen historiaa 3000 vuoden ajalta. Pääsymaksu 13 e aikuisilta. Museo on avoinna ma-su klo: 9 – 18. www.immhamburg.de/international/en/index.php
  5. Elbhphillharmonie – vuonna 2016 valmistunut 27-kerroksinen konserttitalo, jonka rakennusaika ja budjetti ylittyi moninkertaisesti.
  6. Speicherstadt – maailman suurin puupaalujen varaan rakennettu varastokaupunki.
  7. Wunderland – Pienoismallimaailma
  8. Dungeon – Hampurin Tyrmä. Interaktiiviset, historiaa ja teatteria yhdistelevät näyttelijöiden vetämät eri teemaiset seikkailukierrokset ovat erittäin suosittuja. Liput (alk. 17,95 euroa) kannattaa ostaa etukäteen. Tyrmä on auki päivittäin joulua lukuunottamatta. Englanninkielisiä kierroksia saatavilla. thedungeons.com/hamburg/en/tickets/
  9. Cap San Diego – museolaiva, jossa voi osallistua aikamatkalle 1960- ja 1970-luvuille Atlantin yli Buenos Airesiin ja takaisin. Audiomateriaali saatavilla englanniksi ja saksaksi. Liput aikuisilta 7 euroa. Laivalla on ravintola. Lisätietoja capsandiego.de

Päivälipulla saa vapaasti liikkua pysähdyspaikkojen välillä. Vaihtoehtoisesti voi valita pari tuntia kestävän nonstop-retken. Laivan selostukset ovat saksaksi ja englanniksi. Aikuisten lipun hinta alk. 15 e ja lapset 8,50 e. Lisätietoja www.hamburg-citytours.de/en/roundtrips/hop-on-hop-off-harbour-tour

Iltaristeilyillä voi ihailla kaupungin valoja ja rakennuksia erilaisesta perspektiivistä. Puolitoista tuntinen risteily lähtee St Paulin satamasta, laiturilta 3. Aikuisten liput 20 euroa ja lapset 10 euroa. Aikataulut voi tarkastaa sivuilta  www.kapitaen-pruesse.de/htm/lif.htm.

Tunnin mittaisen kanavaristeilyn voi varata englanniksi täältä www.hamburg-citytours.de/en/roundtrips/light-cruise-by-boat. Liput alkaen 16 euroa aikuisilta ja lapsilta 9 euroa. Risteily lähtee St Paulin satamasta, laiturilta 1.

Bileristeilyitä järjestetään lauantaisin klo: 19.30-23.30 kysynnästä riippuen. Varaus on tehtävä etukäteen. 4-tuntinen risteily Elbe-joella sisältää buffet-aterian juomineen (olut, viini, virvoitusjuomat), tanssimusiikkia ja iloisia ihmisiä.  Laivalle mahtuu 400 vierasta. Liput 59 euroa/hlö.  Varaukset ja lisätiedot www.hamburg-citytours.de/en/night/boardparty.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.