Joulu

Joulun tunnelmaa Hampurissa

Hampurissa on kymmeniä tunnelmallisia joulutoreja ja markkinoita marraskuun lopulta jouluun (yleensä 23.12.) saakka. Tapahtumista voi elämyksien lisäksi hankkia uniikkeja joululahjoja, tutustua perinteisiin saksalaisiin jouluherkkuihin ja maistella valkoista ja punaista hehkuviiniä, glühweiniä. Makeahko, glögin tapainen mausteinen viinijuoma lämmittää mukavasti pikkupakkasella. Keraamisen mukin voi ostaa mukaan vaikka matkamuistoksi. Torit ovat yleensä avoinna arkisin klo: 11 – 21 ja viikonloppuisin klo: 11 – 22.

Gänsemarktin joulutorilla on huhujen mukaan tarjolla Hampurin parasta hehkuviiniä.  Torille pääsee U2 metrolla.

Hampurin historialliset joulumarkkinat Raatihuoneenaukiolla houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita ja tunnelma on upea. Kauniisti koristelluilla kujilla ja kojuissa myydään mm. käsitöitä, makeisia, piparkakkuja ja leivonnaisia, leluja, saksalaisia tuotteita ja tietenkin hehkuviiniä ja manteleita.  Lasten iloksi joulupukki viilettää torin yli reellään kolme kertaa päivässä, klo 11.30, 14.00 ja 17.00 Galeria Kaufhofin luota.Torille pääsee U3 metrolla Rathaus, tai U1/2/3 Jungfernstieg.

Pyhän Pietarin kirkon joulutorilla on myyntikojujen ja lämpimän tunnelman lisäksi lapsille karuselli. Samalla voi vierailla historiallisessa kirkossa, www.sankt-petri.de/home.html.

St Pauli Reeperbahnin eroottiset K-18 joulumarkkinat ovat polttari- ja pikkujouluporukoille oiva kohde. Tarjolla on mm. live-musiikkia, tuhmia lahja-ideoita sekä striptease-esityksiä. Joulupukin hehkuviiniapteekissa voi valmistaa oman hehkuviinin. spielbudenplatz.eu/en/

Ottensen joulutorilla Altonassa punaisista kojuista voi ostaa saksalaisten tuotteiden lisäksi joululahjoja kaikkialta maailmasta. Torille pääsee S2 ja S31 junilla.

Valkoiset jouluteltat löytyvät Jungfernstiegin bulevardilta veden ääreltä. Telttojen ohjemistosta voi lukea lisää www.weisserzauber-jungfernstieg.de/das-programm.html.

 

Alster-järven Satulaivat ovat ilahduttaneet etenkin perheen pienempää väkeä jo 33 vuoden ajan. Laivoja on viisi ja niissä on erilaista ohjelmaa. Susebek-laiva toimii kahvilana, Ammerspek-laivassa on tarjolla kasvomaalauksia, Saselbek ja Sielbek-laivoissa yli 3-vuotiaat lapset pääsevät leipomaan pientä pääsymaksua vastaan ja Bredenbek-laivassa on tarjolla satuteatteria, tarinoita ja nukketeatteriesityksiä. Vaihtuvaan ohjelmistoon ja aikatauluihin voi tutustua www.citymanagement-hamburg.de/en/our-topics/fairytale-ships

 

Winterdom-tivoli viihdyttää kaiken ikäisiä Heiligengeistfeldissä, 9.11. – 9.12.2018. Tivoliin pääsee mm. U2 ja U3-junilla, S1 ja S3-junilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.