Lapsiperheille

Hampuri lapsiperheille

 

Hampuri on tyypillinen kaupunkilomapaikka, mutta kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa myös koko perheelle. Erityisesti Hampuriin kannattaa suunnitella perhelomaa kesäaikaan, jolloin on eniten tarjolla erilaisia käyntikohteita ja säät suosivat.

 

Keskustan alueella on paljon puistoja, missä voi viettää aikaa ja lapsille löytyy myös leikkipaikkoja.

Planten un Blomen on suosittu puistoalue, missä riittää nähtävää koko perheelle ja alueella voi helposti kuluttaa koko päivän. Puisto on jaettu erilaisiin puistoalueisiin, kuten japanilainen puutarha, ruusutarha ja trooppiset kasvihuoneet. Kesäisin puistossa on komea suihkulähde, missä järjestetään jokaisena kesäiltana suihkulähdenäytös, mikä on valoilla ja musiikilla höystetty. Lapsille puistossa on tarjolla liukumäkiä ja kiipeilypaikkoja, poniajeluita sekä vesileikkialue, missä on vesitykkejä.

 

Hagenpeckin eläintarha on perustettu vuonna 1907 ja sijaitsee Stellingenin kaupunginosassa. Laajassa eläintarhassa on nähtävillä lähes 2000 eläintä, kuten norsuja, jääkarhuja, pingviinejä, krokotiileja, seeproja ja apinoita. Puisto on jaettu erilaisten elinympäristöjen mukaan ja eläimet eivät ole häkeissä, vaan mahdollisimman luonnonmukaisissa tiloissa. Aitojen sijaan eläimiä pitävät aloilllaan taidokkaasti rakennetut vallihaudat.  Eläintarhan yhteydessä on lisäksi trooppinen akvaario, missä voi nähdä eksoottisia kaloja ja muita mereneläviä. Eläintarhassa on myös suuri leikkipuisto lapsille.

Hamburger Dom huvipuisto on yksi maailman vanhimpia ja arvostetuimpia huvipuistoja, ja se on suosittu huvittelupaikka Hampurissa. Huvipuistossa on muun muassa vuoristoratoja, karuselleja, maailmanpyöriä ja klovneja. Lisäksi alueella on ruoka- ja juomakojuja. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta laitteisiin ostetaan liput erikseen. Huvipuisto on paikalla kolme kertaa vuodessa – maalis-huhtikuussa, heinä-elokuussa ja marras-joulukuussa.

 

Hampurin satamat tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. Nähtävillä on kaikenlaisia aluksia aivan 1800-luvun museolaivoihin. Satamasta on myös mahdollista lähteä veneretkille, joissa pääsee tutustumaan paremmin sataman alueisiin ja toimintaan. Suosittuja satama-alueita ovat HafenCity ja Speicherstadt. HafenCityssa on myös kesäaikaan suuri maailmanpyörä.

 

Jos huonolla säällä iskee tylsyys, energiaa voi kuluttaa sisäleikkipuistoissa, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteetteja lapsille. Paikkoja löytyy Hampurista lukuisia. Tutustumisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Rabatzz!, XXL, Tala 300 ja Kids at work. Jump House trampoliinipuistossa puolestaan pääsee pomppimaan erilaisissa trampoliineissa.

 

 

Lasten kanssa kannattaa myös käydä Miniatur Wunderlandissa, joka on suosittu nähtävyys Hampurissa. Miniatyyrimaailma sijaitsee Speicherstadt-kaupunginosassa ja paikka on suurikokoinen pienoismalli eri maista ja kaupungeista.

 

Festland uimahalli on sopiva paikka koko perheelle ja tarjoaa vesipuistotunnelmaa myös huonommallakin säällä. Paikassa voi uida, saunoa ja rentoutua. Lapsille on erikseen oma alue, jännittävä Dinoland, missä on suuria dinosauruksia, joiden keskellä uida ja touhuta.

 

Eläintieteellisessä museossa on esillä erilaisia luurankoja, kuten valaita ja sarvikuonoja sekä täytettyjä eläimiä ympäri maailmaa nisäkkäistä lintuihin, hyönteisiin ja matelijoihin. Eläintieteellinen museo on yksi Saksan suurimmista ja tärkeimmistä biologisista tutkimuskeskuksista ja kokoelma kattaa yli 10 miljoonaa kappaletta. Museo on Hampurin yliopiston yhteydessä ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

 

 

Lähteet:

 

https://www.momondo.fi/discover/artikkeli/hampuri-ilmaiset-nahtavyydet

https://www.hamburg.com/visitors/hamburg-for/kids/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.