Minimaailma

Hampurin minimaailma

 

Hampurin miniatuurimaailma, Miniatur Wunderland, on uskomaton, maailman suurin pienoisrautatie HafenCityn kaupunginosassa. Miniatuurimaailma on  houkutellut miljoonia kävijöitä vuodesta 2001 ja se on äänestetty Hampurin parhaaksi nähtävyydeksi.

Pienoisrautateistä hullaantuneet kaksoisveljekset alkoivat toteuttaa uskomatonta projektiaan taloudellisistä ja teknisistä riskeistä huolimatta vuonna 2000. Pienoismallimaailman rakentaminen jatkuu yhä arviolta vuoteen 2028 saakka. Rakenteilla on tällä hetkellä Ranska, Provence ja Monaco, jotka valmistunevat ensi vuonna 2019. Muita uusia suunnitelmia ei ole vielä julkistettu, sillä tilan rajallisuuden takia veljekset harkitsevat tarkkaan mitä alueita maailmaan vielä rakennetaan.  Alueet ovat jaettu maantieteellisiin osiin: Keski-Saksa, Knuffingenin kuvitteellinen kaupunki ja Hampuri, Itävalta, USA, Sveitsi, Italia, Venetsia ja Skandinavia, jossa Suomikin on edustettuna Sibelius-monumentin ja tulliaseman pienoismalleilla. Ihmemaassa on  lisäksi erikoisnäyttelyitä mm. Saksan ja ihmiskunnan historiasta.

Automatisoidun juna-, auto- ja laivaliikenteen lisäksi minimaailmassa on mm. vuoroveden sekä päivän ja yön vaihtelu.  Minimaailman parasta antia ovat 203 nappia, joita painamalla saa erilaisia yksityiskohtia eloon, esimerkiksi suklaatehtaan tuotannon tai filharmonisen orkesterin konsertin. Lisäksi kolmannessa kerroksessa pääsee tutustumaan malleja korjaaviin ja rakentaviin teknikoihin työn touhussa. Kysymyksiä saa esittää ja niihin mielellään vastataan.

Ihmemaa on auki vuoden jokaisena päivänä vähintään klo: 9.30-18. Pääsymaksu aikuisilta 15 euroa ja alle 16-vuotiailta 7,50 euroa. Alle 100cm pituiset lapset pääsevät ilmaiseksi huoltajan kanssa. Vierailuajankohdasta riippuen, liput saattaa saada 10 % alennuksella. Lisäksi tarjolla on erilaisia alennuslippuja senioreille, opiskelijoille jne.

Minimaailman suurin tavoite on asiakastyytyväisyys ja siihen todella panostetaan. Alueella voi mm. ladata kännykän tai kameran akun, omaa vuoroa voi odottaa ilmastoidussa odotustilassa ja nauttia virvokkeita maksutta, vauvavieraille on vaipanvaihtohuone sekä tuttipullon lämmitysmahdollisuus ja bistron tiloissa saa syödä omiakin eväitä. Alueella saa kuvata niin paljon kuin haluaa, ja vierailijoiden kuviin voi tutustua Instagrammissa tunnisteella #miwula.

Minimaailman nettisivuilla on erittäin kattavasti ja yksityiskohtaisesti tietoa mm. malleista, käytetystä tekniikasta ja materiaaleista.

Minimaailman kaupassa myydään tietenkin pienoismalleja ja junaratoja matkamuistojen lisäksi. Vierailusta voi ostaa itselleen muistoksi vaikkapa aidon nollan euron setelin. (hinta 2 euroa) Seteleitä on myynnissä myös Wunderlandin nettikaupassa:

https://shop.miniatur-wunderland.com/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.