Kulttuuri

Hampurin kulttuurielämä

 

Hampuri on vilkas kulttuurikaupunki, jonka juuret juontavat keskiajalle saakka. Kaupunki houkuttelee kulttuuri-ihmisiä ja erityisesti taiteen, arkkitehtuurin ja musiikin ystäville Hampuri on oivallinen kaupunki. Lukuisat museot, teatterit, klubit ja konserttitalot tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa on myös paljon historiallisia vanhoja rakennuksia, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen ja näkemisen arvoisia.

MUSIIKKI

 

Hampurin valtion ooppera on yksi maailman johtavista. Oopperasta ja baletista voi nauttia kaupungissa syyskuusta heinäkuuhun ja pääasiallinen paikka on oopperatalo Staatsoper.

 

Elbphilharmonie on Hampurin uusi konserttitalo ja tarjoaa konserttielämyksiä. Konsertteja järjestetään lähes päivittäin ja liput kannattaa varata etukäteen, sillä paikka on hyvin suosittu ja usein loppuunmyyty jo kuukausia etukäteen. Konserttitalo valmistui vuonna 2017 ja sitä rakennettiin lähes 10 vuotta. Rakennus on kaunista katseltavaa ulkoapäinkin: se on arkkitehtuurinen nähtävyys ja yksi maailman upeimmista konserttitaloista.

 

Laeiszhalle on Hampurin pienempi konserttitalo, missä järjestetään pienempiä konsertteja, kuten kamarimusiikkia ja pianokonsertteja.

 

Hampuri on maailman kolmanneksi suurin musikaalikaupunki New Yorkin ja Lontoon jälkeen. Teattereita löytyy kaupungista satoja ja korkeatasoisia musikaaleja esitetään paljon. Musikaalit ovat hyvin suosittuja ja niihin voi olla vaikea päästä lyhyellä varoitusajalla, sillä esitykset ovat usein loppuunmyytyjä kuukausia aiemmin. Deutches Schauspielhaus on Saksan suurin teatteri. Muita teattereita ovat esimerkiksi Operettenhaus sekä English Theatre-teatteri, missä esitetään myös englanninkielistä tuotantoa.

 

Hampurista löytyy myös paljon erilaisia klubeja, missä voi kuunnella musiikkia rockista poppiin, jazziin tai tiskijukkien soittoon.

TAIDE JA HISTORIA

 

Museoita Hampurissa on kymmeniä ja niitä löytyy laidasta laitaan taidemuseoista historiallisiin ja sodasta kertoviin museoihin sekä erikoisempiin teemamuseoihin, joista jokainen löytää jotain itseä kiinnostavaa.

 

Hampurin taidehalli eli Kunsthalle on yksi Saksan suurimpiin kuuluvista museoista. Nähtävillä on taidetta 1300-luvulta saakka nykypäivän moderniin taiteeseen. Taidehalli perustettiin 1800-luvun loppupuolella ja museosta löytyy maalauksia, veistoksia ja muita esineitä 700 vuoden ajalta. Kokoelmista löytyy saksalaisen taiteen lisäksi myös muiden eurooppalaisten maiden taidetta ja nähtävillä on suurien taiteilijoiden töitä kuten Picasso, Monet ja Munch ja Renoir.

 

Monet museoista käsittelevät kaupungin historiaa ja satamaa. Esimerkiksi merenkulkumuseo esittelee Hampurin merenkulun historiaa 3000 vuoden ajalta. Museossa on nähtävillä merenkulkuun liittyviä esineitä, kuten laivojen pienoismalleja ja univormuja. Keskitysleirimuseo Neuengammen kertoo ajoista keskitysleirillä.

 

Hampurin kaupunginmuseossa saa kattavan käsityksen kaupungin historiasta. Nähtävillä on esineitä, huonekaluja, vaatteita, valokuvia ja pienoismalleja, joiden kautta esitellään kaupungin kehittymistä ja sitä miten ihmiset ovat eläneet.

 

Perinteisten museoiden lisäksi kaupungista löytyy paljon erikoisempiakin museoita, kuten eroottisen taiteen museo tai suklaamuseo, missä voi tutustua suklaan valmistukseen. Hampurin maustemuseo on maailman ainut, missä voi tutustua mausteiden historiaan ja pääsee myös maistamaan erilaisia mausteita. Hamburg Dungeon on kauhumuseo, joka esittelee Hampurin historiaa 600 vuoden ajalta hieman eri tavalla. Museo ei sovi herkille ja sinne on ikäraja lapsille K-10.

 

Lähteet:

https://www.expedia.fi/Hampurin-Museo-Hamburg.d6073441.nahtavyydet

https://www.expedia.fi/Hampurin-Taidehalli-Hamburg.d501125.nahtavyydet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.